Στην ινδική κουζίνα, το τζίντζερ αποτελεί βασικό συστατικό, ιδίως για την παρασκευή πιο πυκνών σάλτσων. Χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη φαγητών, καθώς και σε παραδοσιακά ινδικά ζεστά και κρύα ροφήματα, όπως το τσάι μασάλα ή το χρυσό γάλα. Στη δυτική κουζίνα, χρησιμοποιείται συνήθως σε γλυκά φαγητά, όπως μπισκότα πιπερόριζας, μπύρα πιπερόριζας και άλλα.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια – 1453kJ / 347kcal
Λιπαρά – 5.90g
εκ των οποίων κορεσμένα – 1.90g
Υδατάνθρακες – 70.80g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.40g
Φυτικές ίνες – 12.50g
Πρωτεΐνες – 9.10g
Αλάτι – 0.03g
Συστατικά:
τζίντζερ σε σκόνη *.
* από βιολογική γεωργία.
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας, σουσαμιού, γλουτένης, ξηρών καρπών και φιστικιών.
50 g