Η κανέλα, το μαγικό μπαχαρικό που κάνει κάθε σπιτικό γλυκό και νοικοκυριό να μοσχοβολούν φιλόξενα και γλυκά. Πολύτιμη και απαραίτητη, όχι μόνο για τους επαγγελματίες σεφ, αλλά και για τους ερασιτέχνες λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Και όταν η ποιότητα είναι από τις καλύτερες της αγοράς, η κανέλα γίνεται ο πρωταγωνιστής στα αγαπημένα μας γλυκά.
Η βιολογική κανέλα Κεϋλάνης, ποιότητας Α, έχει έντονο και μακράς διάρκειας άρωμα και χαρακτηριστική γεύση. Η υψηλή ποιότητά της συνεπάγεται τη χρήση μικρότερης ποσότητας σε σχέση με άλλες, χαμηλότερες ποιότητες κανέλας. Αυτό την καθιστά επίσης εξαιρετική επιλογή για την παρασκευή θεραπευτικών μιγμάτων και ροφημάτων.
Τα στρώματα του φλοιού που βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά του δέντρου κανέλας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της καλύτερης ποιότητας κανέλας σε σκόνη. Αυτό εξασφαλίζει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, γεγονός που συμβάλλει στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας. Εξάγεται από τις νότιες περιοχές του νησιού της Σρι Λάνκα (παλαιότερα ονομαζόταν Κεϋλάνη).
Πώς χρησιμοποιείται η βιολογική κανέλα κεϋλάνης σε σκόνη, Α ποιότητας:
Ιδανική για τον αρωματισμό απλών πιάτων που θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε την ποιότητα πληρέστερα (ρυζόγαλο, γιαούρτι με μέλι και κανέλα, ψητή κολοκύθα ή μήλα πασπαλισμένα με κανέλα), καθώς και για πιο σύνθετα αρτοσκευάσματα, στα οποία η κανέλα είναι το κύριο μπαχαρικό (ρολάκια κανέλας, κολοκυθόπιτα, στρούντελ και άλλα). Επίσης, είναι εξαιρετική για προσθήκη στα αγαπημένα σας ζεστά ροφήματα: τσάι μασάλα, chai latte, χρυσό γάλα. Στην ινδική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται για να αρωματίσει πιάτα ρυζιού και λαχανικών, διάφορα φαγητά νταλ, σάλτσες, σούπες και πολλά άλλα.
Συστατικά:
100% κανέλα σε σκόνη* (Cinnamomum zeylanicum)
* από βιολογική γεωργία
Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως (25°C ± 5°C). Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύστε το περιεχόμενο σε ερμητικά κλειστό δοχείο.
60 γρ.