Το πράσινο τσάι της Alce Nero καλλιεργείται στα υψηλότερα σημεία του οροπεδίου Nilgiri, που βρίσκεται στη νότια Ινδία, καθώς και σε φυτείες στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Οι εργάτες καλλιεργούν και συλλέγουν προσεκτικά τα νεαρά φύλλα του φυτού Camellia sinensis. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας και τους κανονισμούς του Δίκαιου Εμπορίου.
Το πράσινο τσάι περιέχει διάφορα αλκαλοειδή, φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης παρόμοια με την καφεΐνη, των οποίων η δράση απελευθερώνεται πιο μετριοπαθώς και σταδιακά.
Το πράσινο τσάι οφείλει το όνομά του στη μέθοδο επεξεργασίας του κατά την οποία η φυσική οξείδωση των φύλλων σταματά με ατμό ή θερμότητα, διατηρώντας έτσι όχι μόνο το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα των φύλλων αλλά και τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος.
Τρόπος παρασκευής:
Ρίξτε 200 ml νερό, το οποίο έχετε μόλις βράσει πάνω σε ένα φακελάκι τσαγιού και αφήστε το για 2-3 λεπτά.
Συστατικά:
Βιολογικό πράσινο τσάι
20 πακετάκια φίλτρου