Μπασμάτι (Basmati) είναι η ονομασία μιας ποικιλίας μακρόσπερμου ρυζιού που είναι γνωστή για το έντονο άρωμα και τη ντελικάτη γεύση της. Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άμυλο από άλλες ποικιλίες. Για το λόγο αυτό, οι κόκκοι δεν κολλάνε μεταξύ τους.
Αυτό το ρύζι παράγεται από την Ομοσπονδία Μικροκαλλιεργητών στο Kadar, μια περιοχή στη βόρεια Ινδία. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας και τους κανονισμούς του Δίκαιου Εμπορίου.
Τρόπος χρήσης:
Για πιλάφι, μπάλες ρυζιού και ριζότο, καθώς και για συνταγές από την ινδική, ασιατική, αραβική ή ιρανική κουζίνα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1389kJ/332kcal
Λιπαρά - 0.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.1 g
Υδατάνθρακες - 80 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.2 g
Πρωτεΐνες - 6.7 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό λευκό ρύζι μπασμάτι
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.