Το γλάσο της τούρτας ή των γλυκών σας μπορεί να είναι εντελώς φυσικό - με δεξτρόζη από βιολογική γεωργία και αλεύκαστο άγαρ-άγαρ από κόκκινα φύκια, το οποίο ζελατινοποιείται καλύτερα από τη ζελατίνη.
Τρόπος χρήσης:
1 φακελάκι είναι αρκετό για 250 ml νερό ή χυμό φρούτων. Ανακατέψτε το περιεχόμενο της συσκευασίας στο υγρό. Στη συνέχεια, θερμάνετε το υγρό μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει (περίπου 15 λεπτά). Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, απλώστε το γλάσο στην τούρτα, ξεκινώντας από τη μέση και απλώνοντας το παντού.
Η συμβουλή μας: Επειδή το άγαρ-άγαρ διαλύεται μόνο σε ζεστό νερό και ζελατινοποιείται όταν κρυώσει στους 40 βαθμούς, αν το γλάσο σκληρύνει πολύ πριν ή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αρκεί να το ξαναζεστάνετε.
Συστατικά:
άγαρ-άγαρ*, δεξτρόζη*
*συστατικό βιολογικής γεωργίας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1578 kJ/372 kcal
Λιπαρά - <0.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα <0.1g
Υδατάνθρακες - 88.1 g
εκ των οποίων σάκχαρα 86.9g
Πρωτεΐνες - 0.3g
Αλάτι - 0.4 g
15 g