Κλασικά λεπτά ιταλικά σπαγγέτι νούμερο 3, φτιαγμένα από σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας στη Νότια Ιταλία. Χάρη στην προσεκτική διαδικασία επεξεργασίας, έχουν χρυσοκίτρινο χρώμα και ευχάριστη υφή. Όταν μαγειρευτεί έχει ισορροπημένη αρμονική γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, καθώς η σάλτσα και τα μπαχαρικά διεισδύουν εύκολα στη χαρακτηριστική αφράτη δομή των ζυμαρικών.
Το σκληρό σιτάρι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών υψηλής ποιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρείται ότι τα παρασκευασμένα προϊόντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και καλά διατροφικά χαρακτηριστικά. Η μακρά περίοδος ξήρανσης σε χαμηλή θερμοκρασία διατηρεί τις πολύτιμες ιδιότητες αυτού του τύπου σιταριού.
Τρόπος παρασκευής:
Προσθέστε ολόκληρο το πακέτο σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει. Ο χρόνος παρασκευής είναι μεταξύ 8 και 11 λεπτών. Στραγγίστε τα από το νερό. Προσθέστε τη σάλτσα απευθείας στα ζεστά σπαγγέτι χωρίς να τα ξεπλύνετε, καθώς το άμυλο που έχει διαχωριστεί συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση της. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε κρύα σαλάτα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1447 kJ/342 kcal
Λιπαρά – 1.9 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.3 g
Υδατάνθρακες – 66 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.2 g
Φυτικές ίνες – 7.8 g
Πρωτεΐνες – 11 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου, νερό
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει γλουτένη.
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.