Βερμιτσέλι από Καστανό Ρύζι – Bio - Zoyashop

Βερμιτσέλι από Καστανό Ρύζι – Bio, ZoyaShop ®, 200 γρ.

Τιμή: € 3.15 (€ 1.58 / 100 γρ.)

Κατασκευαστής: ZoyaShop ®
BB date: 28-12-2024
Προέλευση: Βιετνάμ
SKU: SKU19393
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 3.15
Προσθήκη στη Wishlist


Νουντλς βερμιτσέλι χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για την προετοιμασία διαφόρων ασιατικών πιάτων

Το βερμιτσέλι (που θυμίζει το φιδέ μας) είναι ένας παραδοσιακός τύπος στρογγυλών ζυμαρικών, σε σχήμα σπαγγέτι. Σε σύγκριση με τα σπαγγέτι, στις αγγλόφωνες περιοχές το βερμιτσέλι είναι συνήθως αρκετά λεπτότερο, ενώ στην Ιταλία συμβαίνει το αντίθετο, η διάμετρος αυτού του τύπου ζυμαρικών είναι συνήθως μεγαλύτερη. Η μορφή με την οποία πωλούνται τα βερμιτσέλι μπορεί επίσης να διαφέρει σημαντικά: τυλιγμένα σε μπάλες, σπασμένα σε μικρά κομματάκια/λωρίδες ή σε μακριές λωρίδες όπως τα σπαγγέτι (κυρίως στην Ιταλία). Όσον αφορά τα συστατικά, το βερμιτσέλι φτιάχνεται συνήθως από σιτάρι ή σιτάρι, γάλα και αυγά ή σε διάφορες παραλλαγές χωρίς γλουτένη, παραδοσιακές στην ασιατική κουζίνα. Η επιλογή μας από καστανό ρύζι ολικής αλέσεως είναι μια νόστιμη επιλογή χωρίς γλουτένη και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η προέλευση του βερμιτσέλι είναι από την Καμπανία της Ιταλίας, αλλά αυτός ο τύπος ζυμαρικών έχει υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες: στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Αφρική, η πιο συνηθισμένη χρήση του βερμιτσέλι είναι σε συνδυασμό με ρύζι – το βερμιτσέλι τηγανίζεται σε λάδι ή βούτυρο μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προστίθενται ρύζι και νερό. Καρυκευμένο με παραδοσιακά μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές ρυζιού στην Αίγυπτο. Στη Σομαλία, την Υεμένη και την Αιθιοπία, το βερμιτσέλι παρασκευάζεται ως επιδόρπιο - τα νουντλς τηγανίζονται σε βούτυρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, και στη συνέχεια προστίθενται νερό, ζάχαρη και κάρδαμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (παρόμοια συνταγή υπάρχει και στην Ινδία, αλλά χρησιμοποιείται γάλα αντί για νερό). Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αυτός ο τύπος ζυμαρικών συνδέεται συνήθως με ένα επιδόρπιο παρόμοιο με το δικό μας ρυζόγαλο, αλλά αντικαθίσταται το ρύζι με βερμιτσέλι και αρωματίζεται με μια τυπική διακόσμηση κανέλας. Σε άλλα μέρη της Ευρώπης, το βερμιτσέλι αναφέρεται σε φιδέ, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως σε σούπες.

Πώς χρησιμοποιείται το βερμιτσέλι από καστανό ρύζι – Bio:

Βάζουμε τα νουντλς σε μια κατσαρόλα με νερό, το οποίο αρχίζει να βράζει, αφήνουμε το βερμιτσέλι να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά, στραγγίζουμε και δροσίζουμε με κρύο νερό.

Διατροφική αξία ανά 100 g:

Ενέργεια 1472.76 kJ / 352 kcal
Λιπαρά 1,41 g
εκ των οποίων 1,31 g εΦυτικές ίνεςι κορεσμένα
Υδατάνθρακες 76,9 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0 g
Πρωτεΐνες 7,87 g
Αλάτι 0,3 g

Συστατικά:

Άμυλο ρυζιού από καστανό ρύζι *(99,7%), αλάτι (0,3%).
* Βιολογικής γεωργίας

200 g

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat