Ο αστεροειδής γλυκάνισος έχει γλυκιά γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Ονομάζεται επίσης αστεροειδής γλυκάνισος και έχει πάρει το όνομά του από το μοναδικό σχήμα των καρπών του. Ένα απαραίτητο συστατικό στο διάσημο κινεζικό καρύκευμα «πέντε αρώματα» (five-spice). Όταν προστεθεί σε μανιτάρια και κινέζικο λάχανο, κάνει τη σούπα ακαταμάχητα γευστική. Υπάρχει στις συνταγές κρέατος των πιάτων του Πεκίνου μαζί με τα πράσα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι Σετσουάν, τη φλούδα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και τις αποξηραμένες πιπεριές. Είναι ιδιαίτερο μπαχαρικό στα μαροκινά κέικ.
Τρόπος χρήσης:
Για καρύκευμα λαχανικών, κρέατος, μικρών γλυκών, τσαγιού ή λικέρ. Προσθέστε σε σάλτσες κάρυ, σούπες, μαρινάδες, ντρέσινγκ σαλάτας. Κατάλληλος ως ξηρή μαρινάδα για γαρίδες, λευκά ψάρια, κοτόπουλο, πάπια, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, για λαχανικά σε πιάτα ρυζιού. Μπορείτε να το προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες ή σε ζεστό κρασί.
Συστατικά:
φυσικά αποξηραμένους καρπούς και σπόρους γλυκάνισου (Illicium verum).
30 γρ.