Το αιθέριο έλαιο από Πορτοκάλι (Citrus aurantium dulcis) εξάγεται με συμπίεση φρέσκιας φλούδας. 100% καθαρό και χημειοτυπικό, δηλαδή έχει συγκεκριμένη σύσταση και δεν αναμιγνύεται με άλλα έλαια, γεγονός που εγγυάται τις ιδιότητές του. Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού περιέχει τον χημειότυπο: d-λιμονένιο. Το χρώμα του αλλάζει από άχρωμο έως κίτρινο, σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί και έχει μια χαρακτηριστική φρέσκια, έντονη γεύση εσπεριδοειδών - ιδιότητες που ευνοούν τη γεύση του φαγητού.
Λόγω της ευχάριστης γεύσης και των δροσιστικών τους ιδιοτήτων, τα πορτοκάλια είναι ένα από τα κύρια φρούτα στο τραπέζι. Τα πορτοκάλια (Citrus aurantium dulcis) ανήκουν στην οικογένεια των Rutaceae, ευδοκιμούν στην Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και τη Νοτιοανατολική Κίνα. Μεταφέρθηκαν στη Δύση από τους Άραβες. Στις ακτές της Μεσογείου, ειδικά στην Ισπανία, υπάρχουν πολλοί πορτοκαλεώνες. Το μεσογειακό πορτοκάλι εκτιμάται ιδιαίτερα για την παραγωγή μαρμελάδας και χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή της γαλλικής σάλτσας Bigarad. Είναι ένα απαραίτητο συστατικό στην κινεζική βοτανολογία λόγω των πολλών ενδιαφέρουσες ιδιότητές του.
Η πορτοκαλιά είναι αειθαλής, με στρογγυλεμένη κορυφή και λείο, γκρι-καφέ φλοιό. Τα άνθη της πορτοκαλιάς ταξινομούνται μεμονωμένα ή σε συστάδες και είναι εξαιρετικά αρωματικά. Ο καρπός έχει διάμετρο περίπου 7,5 cm.
Οδηγίες χρήσης για το Αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι σε πόσιμη μορφή:
Πάντα να διαλύετε 1-2 σταγόνες σε 250 g τροφής (χυμός, τσάι, σαλάτα κ.λπ.). Το πολύ 3 φορές την ημέρα. Το πόσιμο αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού χρησιμοποιείται ευρέως για την ενίσχυση της γεύσης, όταν προστίθεται σε ροφήματα ή επιδόρπια με γεύση πορτοκαλιού. Μια πρόταση αγια χρήσης του ελαίου: φτιάξτε brownies προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, καθώς ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας.
Συστατικά:
Orange essential oil (Citrus aurantium dulcis) peel oil.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως. Κρατήστε μακριά από παιδιά.
15 ml