Ο ινδικός καρπός Άμλα ή αλλιώς Ινδικό Φραγκοστάφυλλο είναι επίσης γνωστός με το σανσκριτικό του όνομα «αμαλάκι». Στις παραδοσιακές πεποιθήσεις των Ινδών λαμβάνεται για μακροζωία και ευεξία. Στην Αγιουρβέδα εφαρμόζεται για δροσιστική επίδραση στο σώμα. Η σκόνη από φρούτα άμλα έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και στη φυσική του άμυνα. Η άμλα σε σκόνη είναι ένα από τα συστατικά του διάσημου αγιουρβεδικού μείγματος βοτάνων Triphala, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στις λειτουργίες του πεπτικού και απεκκριτικού συστήματος. Η άμλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μαλακτικό μαλλιών ή ως θρεπτικό συστατικό σε μάσκες προσώπου.
Οδηγίες χρήσης:
Λαμβάνετε από 1/4 έως 1 κ.γ. άμλα καθημερινά με νερό ή άλλο υγρό. Εάν λαμβάνετε άμλα για πρώτη φορά, ξεκινήστε με μικρότερη δόση και αυξήστε την σταδιακά. Η ιδιαίτερη ξινή γεύση της άμλα συνδυάζεται καλά με φρεσκοστυμμένους χυμούς εσπεριδοειδών ή γιαούρτι με φρούτα. Μπορείτε να αναμείξετε την άμλα σε σκόνη με τζίντζερ σε σκόνη, μέλι και χυμό λάιμ για ένα δροσιστικό ρόφημα ή να πασπαλίσετε πάνω σε φρέσκα φρούτα – μπανάνες, μήλα ή παπάγια. Μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα (τσάι) με βράσιμο του 1/4 της σκόνης για 10 λεπτά σε 250 ml νερό και αφήνοντάς την να παραμείνει για 1 ώρα.
Διατροφική αξία ανά 100g βιολογική άμλα σε σκόνη:
Ενέργεια - 1200kJ / 287kcal
Λιπαρά - 0.2g,
εκ των οποίων κορεσμένα - <0.1g
Υδατάνθρακες - 52.7g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 6.2g
Φυτικές ίνες - 32.9g
Πρωτεΐνες - 2.2g
Αλάτι - 0.1g
Συστατικά:
φρούτα άμλα(Phyllanthus emblica) σε σκόνη, βιολογικής προέλευσης.
Φυλάσσεται σε δροσερό και ξερό μέρος χωρίς άμεσο φως. Μην καταψύχετε.
200 γρ.