To άγριο σκόρδο είναι ένα ποώδες φυτό, του οποίου τα φρέσκα καταπράσινα φύλλα συλλέγονται την άνοιξη (Απρίλιος, Μάιος), κόβονται σε μικρά κομματάκια και αποξηραίνονται προσεκτικά. Υπέροχο μπαχαρικό με ελαφρύ άρωμα και γεύση σκόρδου, ταιριάζει πολύ καλά σε συνταγές για διάφορα φαγητά ή για την παρασκευή αφεψημάτων.
Τρόπος χρήσης:
Προσθέστε το σε γέμισμα για πίτες, ομελέτες, σούπες, μαγειρευτά και ψητό ρύζι ή ριζότο στο φούρνο. Συμπληρώνει μοναδικά τη γεύση των φαγητών που έχουν καρυκευτεί με αποξηραμένο ή φρέσκο μαϊντανό. Το μουλιασμένο άγριο σκόρδο σε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, λάδι κάνναβης ή λάδι βερίκοκου μετατρέπεται σε γευστικό ντρέσινγκ για σαλάτες.
Πρόταση από το ZoyaShop GR:
Πεστό από Άγριο Σκόρδο
Συστατικά - άγριο σκόρδο, ελαιόλαδο, μηλόξυδο, αλάτι και ζάχαρη. Τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπλέντερ και βάλτε το σε μέτρια ταχύτητα. Αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συστατικά:
Αποξηραμένα, ψιλοκομμένα φύλλα άγριου σκόρδου (Allinum ursinum), βιολογικής γεωργίας.
30 γρ.