Βιολογικό τέμπε σε κομματάκια με φυσική γεύση - χωρίς καρυκεύματα και αρώματα, κατάλληλο για μαρινάρισμα και αντικατάσταση του κρέατος σε διάφορες συνταγές. Το τέμπε είναι παραδοσιακό ινδονησιακό τρόφιμο που παρασκευάζεται από ζυμωμένους ολόκληρους σπόρους σόγιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασιατικά πιάτα, που ετοιμάζονται σε γουόκ (stir-fry), σε σαλάτες ή σούπες ράμεν, καθώς απορροφά εύκολα τις γεύσεις των καρυκευμάτων που χρησιμοποιούνται. Το τέμπε περιέχει απαραίτητα αμινοξέα και επομένως αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών – μια πραγματική διατροφική ενίσχυση σε κάθε γεύμα. Κατάλληλο για βίγκαν και χορτοφάγους.
Η συμβουλή μας:Εάν χρησιμοποιείτε τέμπε για πρώτη φορά και δεν ξέρετε πώς να το ετοιμάσετε, μια γρήγορη επιλογή είναι να βάλετε τα κομμάτια σε ένα τηγάνι με λίγο νερό, λάδι και σάλτσα σόγιας. Περιμένετε μέχρι τα υγρά να βράσουν και γυρίστε τα τέμπε για να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη χρυσαφένια κρούστα παντού.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Τέμπε Μπολονέζ Το τέμπε είναι μια εξαιρετική φυτική εναλλακτική λύση του κρέατος. Περιέχει πρωτεΐνες και απορροφά όλες τις γεύσεις της πλούσιας σάλτσας. Σερβίρετε με βιολογικά ζυμαρικά για μια υγιεινή διατροφική εμπειρία! Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Θα χρειαστούμε:
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1 χούφτα μανιτάρια Σιτάκε ή λευκά μανιτάρια, αλεσμένα • 1 συσκευασία τέμπε (ψιλοκομμένο ή τριμμένο) • 3 σκελίδες σκόρδο • 1 κ.σ. σάλτσα ταμάρι • ½ κ.γ. σπόροι μάραθου • ½ κ.γ. θρυμματισμένο τσίλι • 200 ml ζωμός λαχανικών • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες • 3 κ.σ. πουρές ντομάτας • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη • 1-2 βίγκαν παρμεζάνα (ή περισσότερη – ανάλογα με την προτίμηση) • 1-2 κ.σ. σιρόπι αγαύης + σπαγγέτι και φρέσκος βασιλικός
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τέμπε και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ταμάρι, τους σπόρους μάραθου και το τσίλι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά (μέχρι 10), ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι να ροδίσουν όλα. • Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πουρέ ντομάτας, τη ρίγανη, την παρμεζάνα και την αγαύη. Εάν χρειάζεται, αραιώνουμε με νερό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. • Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε καρυκεύματα – ταμάρι ή αλάτι για αλμυρή γεύση, τσίλι για πικάντικη γεύση, ρίγανη για νότες βοτάνων, πελτέ ντομάτας για πυκνότητα γεύσης ή βίγκαν παρμεζάνα για γεύση τυριού. • Σερβίρετε πάνω από τα σπαγγέτι και πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 636kJ / 151kcal
Λιπαρά – 8.0g
εκ των οποίων κορεσμένα – 1.1g
Υδατάνθρακες – 10.5g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0.0g
Φυτικές ίνες – 5.6g
Πρωτεΐνες – 16.5g
Αλάτι – 0.02g
Συστατικά:
σπόροι σόγιας* (80%), νερό, καλλιέργειες rhizopus.
* βιολογικής γεωργίας.
Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός 3 ημερών.
400 γρ.
Βάρος στραγγισμένου προϊόντος: 175 g