Το σησαμέλαιο είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε πολλά πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Λαμβάνεται από καβουρδισμένο σουσάμι, το οποίο του προσδίδει ένα αυθεντικό άρωμα ξηρού καρπού και ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό καφέ χρώμα.
Πώς χρησιμοποιείται το σησαμέλαιο από καβουρδισμένο σουσάμι:
Χρησιμοποιήστε το για να νοστιμίσετε σαλάτες, ντρέσινγκ, για μαρινάρισμα, για την παρασκευή πιάτων στο γουόκ. Ταιριάζει εξαιρετικά με σκόρδο, τζίντζερ, καυτερά, λάιμ, φιστίκια/φιστικοβούτυρο.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 3404kJ / 828kcal
Λιπαρά 92 g
εκ των οποίων κορεσμένα 12 g
Υδατάνθρακες 0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0 g
Πρωτεΐνες 0 g
Αλάτι 0 g
Συστατικά:
Σησαμέλαιο από καβουρδισμένο σουσάμι
100 ml