Ρύζι για την παρασκευή παραδοσιακών ασιατικών πιάτων και σούσι. Μετά το μαγείρεμα, οι κόκκοι κολλάνε εύκολα μεταξύ τους και διατηρούν το επιθυμητό σχήμα. Σχηματίστε μια ποικιλία από σπιτικά σούσι και σερβίρετε το τέλειο πιάτο. Εκτός από το ότι είναι το αγαπημένο ρύζι του σούσι, αυτό το ρύζι είναι ιδανικό για ονιγκίρι (ιαπωνικές μπάλες ρυζιού), καθώς και για το παραδοσιακό επιδόρπιο μότσι, το οποίο σερβίρεται την Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία.
Τρόπος χρήσης:
βάλτε 250 γραμμάρια ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με νερό μέχρι το νερό να γίνει διάφανο. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με 500 ml νερό. Αφήστε το να πάρει βράση και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό.
Συστατικά:
ρύζι για σούσι
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1494kJ / 352kcal
Λιπαρά 0.9g
εκ των οποίων κορεσμένα 0.2g
Υδατάνθρακες 79g
εκ των οποίων σάκχαρα 0.2g
Πρωτεΐνες 6.7g
Αλάτι 0.03g
250 g