Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Η πρωτεΐνη ρυζιού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις πρωτεΐνες σόγιας και ορού γάλακτος. Λαμβάνεται από βλαστημένο ρύζι ολικής άλεσης (καστανό) επεξεργασμένο με φυτικά ένζυμα που βοηθούν στην απελευθέρωση των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Χωρίς προσθήκη αρωμάτων ή γλυκαντικών, η υφή της πρωτεΐνης ρυζιού είναι διακριτική και η γεύση της προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα πιάτα και ροφήματα. Ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για την αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών στη διατροφή. Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: περίπου 80%
Τρόπος χρήσης:
Προσθέστε 1-2 κ.σ. σε νερό, χυμό, γάλα ξηρών καρπών, σμούθι ή δημητριακά. Χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε επιδόρπια πρωτεΐνης ή ως πηκτικό για σάλτσες και σούπες. Συνδυάστε με πρωτεΐνη μπιζελιού, βανίλια και κακάο για να φτιάξετε το δικό σας μείγμα πρωτεϊνών.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1683kJ/397kcal
Λιπαρά - 3.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 1.1 g
Υδατάνθρακες - 3.8 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνες - 80.0 g
Αλάτι - 0.1 g
250 γρ.
Συνταγή από το Zoyashop Gr
Σπιτική Ωμή Μπάρα Πρωτεϊνης Συστατικά:
30 γρ. χουρμάδες
30 γρ.
ωμά κάσιους ή αμύγδαλα
2 κ.σ. πρωτεΐνη ρυζιού
2 κ.σ.
μάκα (προαιρετικά)
1 κ.σ.
αλεύρι μεσκίτ (προαιρετικά)
λίγο νερό
Οδηγίες:
Ψιλοκόψτε τους χουρμάδες και τους ξηρούς καρπούς και ρίξτε τους σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την πρωτεΐνη ρυζιού και τα υπόλοιπα συστατικά σε σκόνη. Προσθέτετε λίγο νερό κάθε φορά, ανακατεύοντας με ένα μεγάλο κουτάλι. Συνεχίστε να προσθέτετε νερό μέχρι τα υλικά σε σκόνη, οι χουρμάδες και οι ξηροί καρποί να αναμειχθούν καλά και να σχηματίσουν μια σφιχτή ζύμη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε την σε κομμάτια όσο μεγάλα επιθυμείτε. Η ποσότητα που προκύπτει είναι αρκετή για να σχηματιστούν 7-9 μεγάλες μπάρες πρωτεΐνης. Τοποθετήστε τα σε ζεστό μέρος για λίγες ώρες για να αφυδατωθούν. Και απολαύστε τα!