Παστέλι σουσαμιού γλυκαμένο μόνο με μέλι. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα από σουσάμι και μέλι ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας. Με τραγανή υφή, αυτό το γλυκό επιδόρπιο είναι ένα χορταστικό γρήγορο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Κατάλληλο για βίγκαν.
Το παστέλι θεωρείται ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που τρώγεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νηστείας, καθώς είναι όχι μόνο πολύ νόστιμο, αλλά και καλή πηγή ενέργειας. Διαδεδομένο και αγαπημένο από την αρχαιότητα.
Συστατικά:
κόκκοι σουσαμιού* 60%, μέλι* 40%.
* βιολογικό συστατικό.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.
Διατροφικές αξίες ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 2314 kJ / 557 kcal;
Λιπαρά - 38 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 6,7 g.
Υδατάνθρακες - 40,4 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 29 g.
Φυτικές ίνες - 8,7 g;
Πρωτεΐνες - 17 g;
Αλάτι <0,01 g.
30 g