Το Ume su είναι ένα κλασικό ιαπωνικό καρύκευμα που χρησιμοποιήθηκε ήδη από την περίοδο Edo (γύρω στο 1600). Λόγω του μοναδικού γευστικού του προφίλ, κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το καρύκευμα από μαριναρισμένα ιαπωνικά δαμάσκηνα Ume αποτελεί η άλμη που λαμβάνεται μετά το μούλιασμα των δαμάσκηνων με φύλλα perilla και θαλασσινό αλάτι. Ελαφρώς ξινό, αλλά είναι και αλμυρό στη γεύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ξύδι. Χρησιμοποιείται για σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, πατέ, σάλτσες και άλλα. Οξύτητα 4°. Βίγκαν.
Διατροφική αξία ανά 100 ml:
Ενεργειακή αξία - 277kJ / 65kcal;
Λιπαρά 0 g,
εκ των οποίων κορεσμένα 0 g;
Υδατάνθρακες 6.7 g,
εκ των οποίων σάκχαρα 0.7 g;
Φυτικές ίνες 1.7 g;
Πρωτεΐνες 7.9 g;
Αλάτι 9.4 g.
Συστατικά του Ξυδιού από δαμάσκηνα Ume Su - ΒΙΟ:
Umeboshi* (Prunus mume), θαλασσινό αλάτι, φύλλα perilla* (Perilla frutescens).
*συστατικά βιολογικής γεωργίας.
250 ml