Το βιολογικό μαύρο τσάι Κεϋλάνης καλλιεργείται στη Σρι Λάνκα σε βιολογικές περιοχές. Παραγωγή από συνεταιρισμούς με πιστοποίηση Δίκαιου Εμπορίου – Fair Trade. Το ενδιαφέρον όνομα του τσαγιού συνδέεται με το νησί της Σρι Λάνκα, το οποίο μέχρι το 1972 ονομαζόταν Κεϋλάνη. Οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί είναι πολύ ευνοϊκές για την καλλιέργεια μαύρου, πράσινου και λευκού τσαγιού. Η διαδικασία ζύμωσης του μαύρου τσαγιού είναι η πιο παρατεταμένη, εξαιτίας της οποίας το βαθύ σκούρο χρώμα των φύλλων και του ροφήματος. Το μαύρο τσάι Κεϋλάνης έχει ήπια και απαλή γεύση με πλούσιο άρωμα, περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό ρόφημα που αναζωογονεί και τονώνει τον οργανισμό.
Πώς να προετοιμάσετε το μαύρο τσάι:
Ρίξτε 200 ml νερό που έχει θερμανθεί στους 90-95°C πάνω από ένα φακελάκι τσαγιού και αφήστε το για 2-3 λεπτά. Γλυκάνετε όπως επιθυμείτε.
Συστατικά:
μαύρο τσάι*°
* συστατικά από δίκαιο εμπόριο
° συστατικά βιολογικής γεωργίας
20 φακελάκια