Μαριναρισμένα κομμάτια βιολογικού σεϊτάν σε σάλτσα σόγιας και πιπερόριζα, έτοιμα για κατανάλωση – προσθέστε τα σε σαλάτες ή ασιατικά πιάτα. Κατάλληλο για βίγκαν και χορτοφάγους.
Το σεϊτάν (seitan) είναι γνωστό και ως γλουτένη σιταριού και είναι ένα τρόφιμο που πρωτοεμφανίστηκε τον έκτο αιώνα ως συστατικό της ασιατικής κουζίνας και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο κρέατος για πάνω από χίλια χρόνια. Παραδοσιακά λαμβάνεται με ξέπλυμα και βράσιμο της ζύμης σιταριού για την απομάκρυνση του αμύλου, το οποίο αφήνει μια πλούσια σε πρωτεΐνες ελαστική μάζα που μιμείται την εμφάνιση και τη γεύση του κρέατος. Αποτελεί εναλλακτική λύση των τροφίμων σόγιας, όπως το τόφου, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ως υποκατάστατο κρέατος, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα ασιατικά, χορτοφαγικά, βουδιστικά και μακροβιοτικά πιάτα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 419kJ / 101kcal
Λιπαρά – 0.5g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.1g
Υδατάνθρακες – 6.5g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0.1g
Φυτικές ίνες – 0.7g
Πρωτεΐνες – 17.2g
Αλάτι – 0.5g
Συστατικά:
νερό, γλουτένη σίτου*, σιτάλευρο*, ταμάρι* (σπόροι σόγιας*, νερό, αλάτι, Aspergillus oryzae), φύκια kombu, πιπερόριζα*, φύλλα δάφνης*.
* από βιολογική γεωργία.
Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός 2 ημερών.
400 γρ.