Τα μανιτάρια Σιτάκε (Shiitake) έχουν βαθιά γεύση και στην Κίνα είναι γνωστά ως τα «αρωματικά μανιτάρια». Χρησιμοποιούνται σε διάφορα κινεζικά πιάτα με κρέας, ρύζι, πατάτες ή νουντλς. Καθώς και ως προσθήκη σε σούπες, ριζότο, ζυμαρικά, πατέ λαχανικών. Κομμάτια μανιταριών σιτάκε μπορούν να προστεθούν στη δημοφιλή σούπα μίσο για να προσδώσουν επιπλέον πλούσια γεύση.
Συστατικά των κονσερβοποιημένων μανιταριών Σιτάκε (Shiitake):
μανιτάρια σιτάκε, νερό, αλάτι, αντιοξειδωτικά: ασκορβικό οξύ, Μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 48kJ / 12kcal
Λιπαρά 0.4g
εκ των οποίων κορεσμένα <0.4g
Υδατάνθρακες 0.2g
εκ των οποίων σάκχαρα <0.2g
Πρωτεΐνες 0.5g
Αλάτι 0.87g
190 g (βάρος στραγγισμένου προϊόντος 100 g)