Αλεύρι χωρίς γλουτένη - ένα μείγμα από ρύζι, πατάτα, ταπιόκα, καλαμπόκι, φαγόπυρο και σόδα. Μια εναλλακτική λύση για το αλεύρι σίτου. Απαιτεί λίγο περισσότερο υγρό στις περισσότερες συνταγές
Πληροφορίες για δίαιτες και αλλεργικά άτομα:
- Φτιαγμένο χωρίς ξηρούς καρπούς, γάλα, καζεΐνη, αυγά, γλουτένη, σόγια.
- Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκαν.
- Μη λευκασμένο με λευκαντικούς παράγοντες.
Συστατικά:
μείγμα από ρύζι, πατάτα, ταπιόκα, καλαμπόκι και φαγόπυρο, διογκωτικούς παραγόντες (φωσφορικό μονοασβέστιο, διττανθρακική σόδα), κόμμι ξανθάνης.
Συνταγή - κέικ χωρίς γλουτένη 125 g καστανή ζάχαρη/ζάχαρη καρύδας
90 ml ηλιέλαιο
15 ml εκχύλισμα βανίλιας
0,5 μπανάνα ξεφλουδισμένη
150 g αλεύρι χωρίς γλουτένη με σόδα
60 ml νερό
5 ml λάδι
30 ml μαρμελάδα της επιλογής σας (χωρίς ζάχαρη)
5 ml ζάχαρη άχνη
Παρασκευή:
1.Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια
2. Πολτοποιείτε την μπανάνα και μετά την προσθέτετε στο μείγμα
3. Προσθέτετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε καλά.
4. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 18 cm
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
6. Αφήστε το έτοιμο κέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
7. Κόβετε το κέικ σε δύο στη μέση (οριζόντια).
8. Αλείφετε το ένα μισό με μαρμελάδα φράουλα, βατόμουρο ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας ςας και ξαναβάζετε το άλλο από πάνω.
9. Πασπαλίζετε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1480kJ/348kcal;
Λιπαρά - 1,1 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 0,3 g.
Υδατάνθρακες - 79,8 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 0,4 g.
Πρωτεΐνες - 4,6 g;
Αλάτι - 0,87 g
1 κιλό