Λάδι καρύδας κατάλληλο για μαγείρεμα, καθώς δεν περιέχει το χαρακτηριστικό άρωμα του καρπού. Παράγεται μετά από διαδικασία πίεσης εν ψυχρώ και εξευγενίζεται με θέρμανση σε θερμοκρασίες μεταξύ 80°C και 110°C. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και καλύτερη πυκνότητα. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λευκαντικοί παράγοντες, χημικά και υδρογόνωση κατά την επεξεργασία του.
Το λάδι καρύδας έχει υψηλό σημείο καύσης, καθιστώντας το κατάλληλη εναλλακτική λύση για τα λίπη που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, το ψήσιμο και το τηγάνισμα. Καθώς το βούτυρο είναι σταθερό όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα ευεργετικά λιπαρά του διατηρούνται κατά τη διαδικασία παρασκευής των επιλεγμένων πιάτων. Μετά τον εξευγενισμό του, το λάδι παραμένει χωρίς άρωμα, κάτι το οποίο επιτρέπει την ευρεία χρήση του στην κουζίνα.
Τρόπος χρήσης:
Αντικαθιστά οποιοδήποτε λίπος χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων φαγητών στο ψήσιμο, το σοτάρισμα, το τηγάνισμα και το βράσιμο.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 3696 kJ/899 kcal
Λιπαρά - 99.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 94.9 g
Υδατάνθρακες - 0 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνες - 0.2 g
Αλάτι - 0.5 g
Συστατικά:
Λάδι καρύδας
500 ml