Κράκερ ψημένα, με γλυκιά γεύση, φτιαγμένα σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του Nideya με αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως, βούτυρο ghee, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και βιολογικό ταχίνι ηλίανθου. Τα μικρά κρακεράκια είναι νόστιμα, χορταστικά και γλύκα.
Η μοναδική γεύση των κράκερ οφείλεται στην ειδική τεχνολογία παραγωγής - ψήνονται στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται, είναι σίκαλης - πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το λίπος που χρησιμοποιείται είναι το βιολογικό βούτυρο ghee – καθαρισμένο αγελαδινό βούτυρο (με αφαιρούμενες πρωτεΐνες γάλακτος και ακαθαρσίες). Τα συστατικά επιλέγονται προσεκτικά μόνο από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς, χωρίς ΓΤΟ, χωρίς διογκωτικά, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, γλυκαντικά ή χρωστικές ουσίες.
Συστατικά των Κράκερ σίκαλης με ταχίνι ηλίανθου - ΒΙΟ:
αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως* (γλουτένη) (38,5%), βούτυρο αγελάδας ghee*, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, ταχίνι ηλίανθου* (15,4%), ασπρισμένος ηλίανθος*.
* βιολογικό συστατικό
Διατροφική αξία ανά 100g / 60g:
Ενέργεια - 1994 kJ/477 kcal / 1196 kJ/286 kcal
Λιπαρά – 24,4 g / 14,6 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 5,4 g / 3,2 g.
Υδατάνθρακες - 59,8 g / 35,9 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 15,8 g / 9,5 g.
Φυτικές ίνες - 12,9 g / 7,8 g;
Πρωτεΐνες - 11 g / 6,6 g;
Αλάτι - <0,1 g / <0,06 g.
60 g