Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Τα τρίμματα καρύδας φτιάχνονται από αλεσμένες και αποξηραμένες φρέσκες καρύδες. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην ινδική κουζίνα, είναι κατάλευκα, φυσικά γλυκά και με έντονο άρωμα καρύδας. Στα μέρη μας είναι δύσκολο να βρεθούν ποιοτικές φρέσκες καρύδες, οπότε η τριμμένη καρύδα είναι ένα εύχρηστο υποκατάστατο της φρέσκιας καρύδας σε πολλές συνταγές.
Τρόπος χρήσης:
Τα τρίμματα καρύδας μπορούν να προστεθούν σε smoothies, μούσλι ή να χρησιμοποιηθούν σε τούρτες, ενεργειακές μπάρες και ωμά επιδόρπια. Είναι κατάλληλα και για διακόσμηση – απλά πασπαλίστε τα στις φρουτοσαλάτες ή σε παγωτό.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 2461kJ/588kCal
Πρωτεΐνες - 5.6 g
Въглехидрати - 6.4 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 6.4 g
Λιπαρά - 62 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 53.4 g
Φυτικές ίνες - 13.7 g
Νάτριο - 0.028 g
Αλάτι - 0.07 g
150 γρ.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Ωμή Πίτα Καρύδας Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι: 2 ½ κούπες τρίμματα καρύδας
¼ κ.σ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
¼ κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και μουλιασμένοι από πριν
Για την κρέμα: 1 ¼ κούπα γάλα καρύδας
¾ κούπα πολτός καρύδας
¾ κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και μουλιασμένοι από πριν
½ κ.γ. βανίλια
2 πρέζες αλάτι Ιμαλαΐων
½ κούπα + 2 κ.σ. λάδι καρύδας
Για την διακόσμηση: ¾ κούπα τρίμματα καρύδας
Βάζουμε τα τρίμματα , το αλάτι και τη βανίλια στη κουζινομηχανή και αρχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά τους χουρμάδες. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την απλώνουμε σε μια λαδωμένη με λάδι καρύδας φόρμα. Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ, προσθέτοντας στο τέλος το λάδι καρύδας. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο/στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με τα τρίμματα καρύδας.