Σήμερα, το Bancha είναι το πιο δημοφιλές τσάι στην Ιαπωνία. Τα φύλλα αυτού του πράσινου τσαγιού συλλέγονται όταν είναι μεγαλύτερα και σκληρά. Χάρη στην επεξεργασία με ατμό, σταματά η οξείδωση και διατηρείται το πράσινο χρώμα. Το ελαφρύ καβούρδισμα των φύλλων προσδίδει στο τσάι τη χαρακτηριστική του γεύση, η οποία εκτιμάται τόσο πολύ, καθώς και τη σημαντικά μειωμένη περιεκτικότητα σε θεΐνη (μόνο 1,3%). Κατάλληλο για καθημερινή χρήση – συμπληρώνει θαυμάσια τα ιαπωνικά πιάτα. Παραδοσιακά, οι Ιάπωνες πίνουν αυτό το τσάι με τα γεύματα.
Πώς χρησιμοποιείται το καβουρδισμένο ιαπωνικό πράσινο τσάι Bancha, σε φακελάκια - βιολογικό:
Περιχύστε 1 φακελάκι τσαγιού με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό (90°C). Αφήστε το για 2-3 λεπτά.
Χάρη στη σχεδόν απουσία θεΐνης (1,3%), το Bancha μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορεί να καταναλωθεί τόσο ζεστό, όσο και κρύο. Σβήνει εξαιρετικά τη δίψα το καλοκαίρι.
Συστατικά:
Bancha* (Camellia sinensis), καβουρδισμένο ιαπωνικό πράσινο τσάι.
* Από βιολογική καλλιέργεια.
10 φακελάκια
Καθαρό βάρος: 15 g