Αυθεντική αραμπίκα από φυτεία που καλλιεργείται σε ηφαιστειογενές έδαφος σε υψόμετρο 1600 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, συγκομίζεται με το χέρι. Με παρατεταμένη διαδικασία καβουρδίσματος, απαλή γεύση και ισορροπημένη οξύτητα.
Η καλλιέργεια του καφέ δεν είναι μια πολύ εύκολη δουλειά. Όπως και με το κρασί, η ποιότητα εξαρτάται από το έδαφος, το πεδίο, το κλίμα και τις βροχοπτώσεις. Να μην αναφέρουμε και τα πρότυπα για τη βιολογική γεωργία, χωρίς χημικά λιπάσματα, χωρίς φυτοφάρμακα, βιώσιμη διαχείριση των υδάτων κ.λπ.
Για παράδειγμα, ο καφές της Παπούα Νέας Γουινέας καλλιεργείται στα ηφαιστειακά βουνά γύρω από το όρος Χάγκεν. Εκεί, το κλίμα είναι ισορροπημένο και το έδαφος είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα. Όλος ο καφές arabica του Mount Hagen καλλιεργείται με φροντίδα και προσοχή, συλλέγεται και επιλέγεται με το χέρι σε σχεδόν 3.000 μικρούς κήπους, που αναπτύσσονται στη σκιά κάτω από δέντρα όπως ο ευκάλυπτος, η μπανάνα και η παπάγια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτιμήσαμε αυτόν τον καφέ για τους γνώστες.
Συστατικά:
καφές σε κόκκους από βιολογική καλλιέργεια.
250 g