Η Αγαύη έχει σαρκώδη φύλλα, τα οποία σχηματίζουν ένα μοτίβο που μοιάζει με ρόδακα. Για να εξαχθεί το γλυκό νέκταρ, ο χυμός εξάγεται από τον πυρήνα του φυτού, ο οποίος στη συνέχεια φιλτράρεται.
Το σιρόπι που προκύπτει μπορεί να έχει ανοιχτό ή σκούρο χρώμα, το οποίο καθορίζει τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Το ελαφρύ νέκταρ έχει πιο ουδέτερη γεύση, ενώ το σκούρο νέκταρ χαρακτηρίζεται από ελαφρές νότες καραμέλας και πλούσια γεύση. Η γλυκύτητα της αγαύης είναι 1,5 φορά μεγαλύτερη από τη γλυκύτητα της ζάχαρης. Διαλύεται πολύ εύκολα ακόμη και σε κρύα ροφήματα.
Τρόπος χρήσης:
Η αγαύη χρησιμοποιείται με επιτυχία ως γλυκαντικό του τσαγιού και του καφέ. Διάφορες μπάρες πρωτεΐνης, δημητριακά, ζελέ, ωμά επιδόρπια, τηγανίτες, ροφήματα και smoothies μπορούν να γλυκαθούν με αυτό.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1309 kJ / 308 kcal
Λιπαρά – 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 76 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 76 g
Πρωτεΐνες – 1 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό σιρόπι αγαύης (100%)
250 ml