Ρύζι ποικιλία Αρμπόριο που καλλιεργείται στις ιταλικές περιοχές του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας. Το ρύζι έχει μεγάλους λευκούς στρογγυλεμένους κόκκους σαν μαργαριτάρια. Κατά το μαγείρεμα, η θερμότητα δεν φτάνει στο εσωτερικό των κόκκων. Θα πρέπει να παραμείνουν ελαφρώς ωμοί. Συνιστάται να αποσύρετε το ρύζι από τη φωτιά λίγο πριν μαγειρευτεί πλήρως για να απορροφήσει το νερό που βρίσκεται στη ζεστή κατσαρόλα.
Η σειρά διαφορετικών ποικιλιών ρυζιού της Alce Nero διαθέτει μοναδική ετικέτα και κάρτα αναγνώρισης που περιγράφουν τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, καθώς και τις περιοχές και τις τεχνικές καλλιέργειας.
Τρόπος χρήσης:
Επειδή οι κόκκοι του ρυζιού αρμπόριο διατηρούν το σχήμα τους, είναι καταλληλότερο για την παρασκευή ριζότο, σούπες και επιδόρπια. Συνιστάται να μην προπλένεται για να διατηρηθεί το άμυλο που δίνει τη χαρακτηριστική κρεμώδη εμφάνιση στα πιάτα για τα οποία χρησιμοποιείται.
Σε ένα κατάλληλο σκεύος, βάλτε 1 κούπα ρύζι Αρμπόριο και 1 1/2 κούπα νερό. Μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει πλήρως τα υγρά. Προσθέστε σταδιακά άλλες 2-3 κούπες νερό, ανακατεύοντας περιοδικά. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 20 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1482 kJ/349 kcal
Λιπαρά – 1 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 79 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0 g
Πρωτεΐνες – 6 g
Αλάτι – 0.01 g
Συστατικά:
Βιολογικό λευκό ρύζι ποικιλίας Αρμπόριο
500 γρ.