Η κρέμα καρύδας περιέχει όλα τα συστατικά της καρύδας – φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λάδι. Πρόκειται για βούτυρο ξηρών καρπών, με την έννοια του ταχινιού, και όχι για το λίπος που εξάγεται από την καρύδα. Στην πραγματικότητα, λαμβάνεται από τον πυρήνα της καρύδας, ο οποίος αποξηραίνεται και συμπιέζεται σε μια λεπτή κρέμα.
Για να απολαύσετε την πραγματική γεύση της κρέμας καρύδας, καταναλώστε την στη βελούδινη μορφή της. Για το σκοπό αυτό, αν έχει παραμείνει στο ψυγείο, ζεστάνετε την ελαφρά σε υδατόλουτρο ή βάλτε την σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ταχίνια, το λίπος μπορεί να διαχωριστεί στην επιφάνεια και τα πιο σκληρά σωματίδια να πέσουν στο κάτω μέρος. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και μιλάει για την ποιότητα του προϊόντος. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε την για επάλειψη στο ψωμί, ως κρέμα για τον καφέ σας, στο πρωινό σας μούσλι, σε παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, για να δέσετε σούπες και για να φτιάξετε μοναδικά ωμά επιδόρπια, smoothies και παγωτά.
Συστατικά:
Ολόκληρη σάρκα καρύδας*
*συστατικό βιολογικής γεωργίας
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 3006 kJ/718 kcal
Πρωτεΐνες – 6,6 g
Υδατάνθρακες – 23,5 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 7,4 g
Λιπαρά – 66,4 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 61,1 g
Φυτικές ίνες – 20,0 g
Αλάτι – 0,02 g
Προέλευση:
Ηνωμένο Βασίλειο
250 γρ.