Οι ελιές της Καλαμάτας είναι γνωστές ως μαύρες ελιές, αλλά στην πραγματικότητα το χρώμα τους είναι σκούρο μοβ. Η αληθινές ελιές Καλαμάτας αναπτύσσονται μόνο στην Πελοποννήσου στη νότια Ελλάδα. Κάτω από τον ελληνικό ήλιο, τα δέντρα απορροφούν περισσότερο φως του ήλιου και οι καρποί τους έχουν μια σταθερή υφή και γεύση, την οποία ορισμένοι γνώστες συγκρίνουν με το καλό κρασί.
Είναι ελαφρώς πιο πικρές από τις συνηθισμένες μαύρες ελιές, αλλά όταν τις μουλιάσετε σε νερό, αλάτι και ξύδι κρασιού, η πικρή νότα εξαφανίζεται και η σάρκα τους μαλακώνει.
Συστατικά:
Ελιές Καλαμάτας * (99%), έξτρα παρθένο ελαιόλαδο * (1%), ρίγανη *.
* - βιολογικό συστατικό
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 g Βιολογικές ελιές Καλαμάτας - χωρίς κουκούτσι:
Ενέργεια - 999 kJ / 239 kcal;
Λίπος - 23,0 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 3,0 g;
Υδατάνθρακες - 1,0 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g;
Πρωτεΐνη - 2,0 g;
Αλάτι - 3,4 g.
180 γρ