Τα φασόλια μπορλότι (Borlotti) διακρίνονται από ελαφριά, μεσαία και μεγάλα φασόλια με καφετί κηλίδες. Μετά την παρασκευή του, διατηρεί το σχήμα των κόκκων του, οι οποίοι αποκτούν μια κρεμώδη υφή και μια χαρακτηριστική λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς ή κάστανο. Αν και η πατρίδα του είναι η Αμερική, χρησιμοποιείται ευρέως στην ιταλική και πορτογαλική κουζίνα.
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε τα φασόλια σε νερό όλη τη νύχτα. Σε κατάλληλο σκεύος, βάλτε 1 κούπα φασόλια και 3 κούπες νερό. Μαγειρέψτε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατάλληλα για σαλάτες και σούπες ή ως προσθήκη σε ζυμαρικά και πολέντα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1436kJ/341kcal
Λιπαρά – 2.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.5 g
Υδατάνθρακες – 48 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.4 g
Φυτικές ίνες – 16 g
Πρωτεΐνες – 23 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Βιολογικά φασόλια μπορλότι
Προέλευση:
Ιταλία
400 γρ.