Τα edamame (ή πράσινα φασόλια σόγιας) είναι φασόλια σόγιας που συγκομίζονται όσο ο λοβός είναι ακόμα πράσινος. Είναι δημοφιλείς στις κουζίνες της Ανατολικής Ασίας και αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε σούπες, σαλάτες και νουντλς, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή με σάλτσα σόγιας. Η σόγια καλλιεργείται στην Ιταλία με βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας.
Συστατικά:
Βιολογικοί σπόροι edamame (
σόγια), νερό, θαλασσινό αλάτι.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 416 kJ / 100 kcal
Λιπαρά – 5.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.9 g
Υδατάνθρακες – 2.9 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 2.1 g
Φυτικές ίνες – 5.2 g
Πρωτεΐνες – 8.0 g
Αλάτι – 0.70 g
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Πατέ με Αβοκάντο και Ενταμάμε Θα χρειαστούμε:
• 1 κονσέρβα φασόλια Κανελίνι• 55 γρ. φασόλια edamame • 1 αβοκάντο • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση • 60 γρ. φύλλα κόλιανδρου • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο • 3-4 κ.γ. αλάτι • χυμός από 1 λάιμ • 3κ.σ. ελαιόλαδο • 60 ml ζεστό νερό
Βάζουμε τα φασόλια, το edamame, το αβοκάντο και το σκόρδο στο μούλτι. • Χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το χυμό λάιμ. • Ανάβομε ξανά το μούλτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό σε λεπτή ροή και συνεχίζουμε να χτυπάμε για τουλάχιστον ένα λεπτό – μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. • Δοκιμάζουμε το κύμινο και το αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο νερό αν θέλουμε να μην είναι πολύ παχύρρευστο το πατέ. • Σερβίρουμε με κράκερ ή τραγανό ψωμί.
Παράγεται στο:
Ηνωμένο Βασίλειο
200 γρ.