Κλασικά ιταλικά σπαγγέτι από σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Gragnano της Ιταλίας. Φτιάχνονται σύμφωνα με ειδική χειροτεχνική διαδικασία που περιλαμβάνει την επεξεργασία των αρχαίων ποικιλιών Senator Cappelli και Saragolla. Χάρη στο ήπιο κλίμα και το ρεύμα του Κόλπου, τα σπαγγέτι αποξηραίνονται σε αεριζόμενους χώρους, με θερμοκρασία επεξεργασίας που δεν υπερβαίνει τους 45°C. Όταν μαγειρευτούν έχουν ισορροπημένη αρμονική γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, καθώς η σάλτσα και τα μπαχαρικά διεισδύουν εύκολα στη χαρακτηριστική αφράτη δομή των ζυμαρικών.
Το σκληρό σιτάρι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών υψηλής ποιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρείται ότι τα παρασκευασμένα προϊόντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και καλά διατροφικά χαρακτηριστικά.
Τρόπος παρασκευής:
Προσθέστε ολόκληρο το πακέτο σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει. Ο χρόνος παρασκευής είναι μεταξύ 8 και 11 λεπτών. Στραγγίστε τα από το νερό. Προσθέστε τη σάλτσα απευθείας στα ζεστά σπαγγέτι χωρίς να τα ξεπλύνετε, καθώς το άμυλο που έχει διαχωριστεί συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση της. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε κρύα σαλάτα.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1511kJ/356kcal
Λιπαρά – 1.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.3 g
Υδατάνθρακες – 72 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.8 g
Πρωτεΐνες – 13 g
Αλάτι – 0.005 g
Συστατικά:
Βιολογικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου, νερό
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει γλουτένη.
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.