Τα φασόλια Borlotti διακρίνονται από ανοιχτόχρωμους, μεσαίους και μεγάλους κόκκους με καφετί κηλίδες. Διατηρεί το σχήμα των κόκκων του, οι οποίοι έχουν κρεμώδη υφή και χαρακτηριστική λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς ή κάστανο. Αν και η πατρίδα του είναι η Αμερική, χρησιμοποιείται ευρέως στην ιταλική και πορτογαλική κουζίνα.
Τρόπος χρήσης:
Κατάλληλα για σαλάτες και σούπες ή ως προσθήκη σε ζυμαρικά και πολέντα. Ταιριάζει καλά με καυτερά μπαχαρικά, ελαιόλαδο και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 403kJ/96kcal
Λιπαρά – 0.7 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.2 g
Υδατάνθρακες – 14 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0.5 g
Πρωτεΐνες – 5.4 g
Αλάτι – 0.8 g
Αποθήκευση:
Σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Συστατικά:
Φασόλια Borlotti*, νερό, αλάτι, χυμός λεμονιού*
* συστατικά από βιολογική γεωργία
Προέλευση:
Ιταλία
300 γρ.