Τα κανελόνια είναι τυλιγμένα φύλλα για λαζάνια. Το χαρακτηριστικό τους σχήμα τους επιτρέπει να γεμιστούν και να ψηθούν στο φούρνο. Φτιάχνονται σύμφωνα με ειδική χειροτεχνική διαδικασία που περιλαμβάνει την επεξεργασία των αρχαίων ποικιλιών σκληρού σιταριού Senator Cappelli και Saragolla. Χάρη στο ήπιο κλίμα και το ρεύμα του Κόλπου, τα κανελόνια αποξηραίνονται σε αεριζόμενους χώρους, με θερμοκρασία επεξεργασίας που δεν υπερβαίνει τους 45°C. Έχουν αρμονική γεύση, ακαταμάχητο άρωμα και δομή που επιτρέπει στη σάλτσα και τα μπαχαρικά να εισχωρούν εύκολα.
Το σκληρό σιτάρι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών υψηλής ποιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρείται ότι τα παρασκευασμένα προϊόντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και καλά διατροφικά χαρακτηριστικά.
Τρόπος παρασκευής:
Συνήθως, τα κανελόνια γεμίζονται και ψήνονται στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μοιάζουν με την προετοιμασία των λαζανιών – συνδυάζονται θαυμάσια με πολλή σάλτσα, η οποία καθιστά δυνατό το μαγείρεμά τους.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1511kJ/356kcal
Λιπαρά – 1.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.3 g
Υδατάνθρακες – 72 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.8 g
Πρωτεΐνες – 13 g
Αλάτι – 0.005 g
Συστατικά:
Βιολογικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου, νερό
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει γλουτένη.
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.