Στην περιοχή της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία παράγεται κυρίως το περίφημο βαλσαμικό ξύδι, το οποίο αποτελεί αναντικατάστατο θησαυρό στο ιταλικό τραπέζι. Η πόλη είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία αυθεντικών βαλσαμικών ξιδιών, τα οποία ταξινομούνται κυρίως με βάση τα χρόνια παλαίωσης – όσο μεγαλύτερο είναι το έτος παλαίωσης, τόσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο πιο έντονη, γλυκιά και πλούσια η γεύση. Συνδυάστε το με το λογότυπο IGP (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) και έχετε ένα βαλσαμικό ξύδι υψηλής ποιότητας που εμφιαλώνεται στην πηγή, στη Μόντενα της Ιταλίας. Το βαλσαμικό ξύδι Andrea Milano Silver Leaf (ασημένιο φύλλο, ένδειξη ότι το ξύδι έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 18 χρόνια) έχει ισορροπημένη γεύση, με τη σωστή πυκνότητα και οξύτητα (6%), γεγονός που του προσδίδει ένα ευέλικτο χαρακτηριστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε είδους πιάτο.
Πώς χρησιμοποιείται το βαλσάμικο ξύδι από τη Μόντενα:
Ιδανικό για χρήση σε σαλάτες και ορεκτικά, χρησιμεύει ως η τέλεια βινεγκρέτ για μαρινάρισμα. Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους ξύδι προσθέτοντας μερικές σταγόνες πάνω από την υψηλής ποιότητας παρμεζάνα.
Συστατικά:
Ξύδι από οίνο, συμπυκνωμένος μούστος σταφυλιών, χρωστική ουσία: εναμμώνιο θειώδες καραμελόχρωμα
250 ml