Αλεύρι ολικής αλέσεως από όλυρα ποικιλίας Triticum coccum που καλλιεργείται στις ιταλικές περιοχές της Τοσκάνης, του Μάρκε, της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας.
Κατά την άλεση, το αλεύρι υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τις θρεπτικές ιδιότητες της καλλιέργειας. Τα αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται με αυτό έχουν ελκυστικό άρωμα και χαρακτηριστική γεύση. Φυσικά χαμηλά σε γλουτένη, τα προϊόντα από όλυρα (σπέλτα) είναι εύπεπτα και απορροφούνται εύκολα από τον οργανισμό.
Τρόπος χρήσης:
Για την παρασκευή ποικίλων γλυκών ή αλμυρών αρτοσκευασμάτων. Συνιστάται να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλο αλεύρι λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς του σε γλουτένη. Κατάλληλο για την παρασκευή σπιτικών ζυμαρικών.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1520kJ/360kcal
Λιπαρά - 3.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.5 g
Υδατάνθρακες - 62 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 6.6 g
Φυτικές ίνες - 11.6 g
Πρωτεΐνες - 15 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως από όλυρα
500 γρ.