Η λατινική ονομασία του κακάο σημαίνει «τροφή των θεών». Η εκπληκτική σπάνια ποικιλία Criollo έχει εξαιρετική γεύση και θεωρείται ο βασιλιάς όλων των ποικιλιών. Με πλούσιο έντονο άρωμα και ελαφρώς πικρή γεύση. Παρασκευάζεται με άλεση και ξήρανση των κόκκων κακάο σε χαμηλές θερμοκρασίες για τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών τους. Χωρίς γλυκαντικά.
Συνταγή για μαύρη σοκολάτα:
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
2 κ.γ. μέλι
½ κ.γ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι
Σε μεγάλο σκεύος, λιώνουμε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή για να μην γίνει κολλώδες το μείγμα. Μπορείτε να αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όσο ανακατεύετε το κακάο.
Απλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα σε αντικολλητικό ταψί και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλλα συστατικά στο μείγμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας – ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κ.λπ. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια – 1674kJ / 400kcal
Λιπαρά – 10.00 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 6.6 g
Υδατάνθρακες – 53.3 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0 g
Φυτικές ίνες – 33.3 g
Πρωτεΐνες – 26.6 g
Αλάτι – 0.00 g
Συστατικά:
βιολογικό κακάο Criollo σε σκόνη.
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας, σουσαμιού, γλουτένης, ξηρών καρπών και φιστικιών.
125 g