Οι βιολογικές ίνες μπαμπού είναι φυτικές ίνες που εξάγονται από το στέλεχος του μπαμπού. Τα φυσικά χαρακτηριστικά του μπαμπού επιτρέπουν την εφαρμογή του σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων. Οι ίνες μπαμπού δεν απορροφώνται κατά τη διάρκεια της πέψης, οπότε μπορούν να ενσωματωθούν ιδανικά στην Paleo διατροφή για τους διαβητικούς και όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητα των αρτοσκευασμάτων σε φυτικές ίνες και επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων.
Πώς χρησιμοποιείται το βιολογικό αλεύρι από ίνες μπαμπού:
Χρησιμοποιήστε το σε αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη για να βελτιώσετε την υφή της ζύμης και για ευκολία στο χειρισμό. Μειώνει το σπάσιμο και το σχίσιμο των αρτοσκευασμάτων. Τα γλάσα από ίνες μπαμπού έχουν λεία και κρεμώδη υφή.
Είναι ένα εξαιρετικό πηκτικό και πληρωτικό υλικό και δένουν καλά με τα υγρά. Χρειάζεστε μόνο 1 γρ. ινών μπαμπού σε 10 γρ. νερού (ή 8 γρ. λαδιού) για υψηλή κατακράτηση νερού. Αυτό τα βοηθάει να διατηρήσουν τη ζύμη μαλακή και φρέσκια, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν τα ψημένα παρασκευάσματα να αποκτήσουν πιο τραγανή υφή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια 808 kJ / 202 kcal
Λιπαρά 0,3 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,1 g
Υδατάνθρακες 0,1 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0,1 g
Φυτικές ίνες 99 g
Πρωτεΐνες 0,2 g
Αλάτι 0,01 g
Συστατικά:
100% αλεύρι από ίνες μπαμπού
200 g