BIO προζύμι από αλεύρι σίκαλης - Zoyashop

BIO προζύμι από αλεύρι σίκαλης, Bio Zentrale, 30 γρ.

Τιμή: € 2.25 (€ 7.50 / 100 γρ.)

Τα Αγαπημένα μας προϊόντα
  • Κορυφαίο σε πωλήσεις
Expected delivery date
Κατασκευαστής: Bio Zentrale
SKU: SKU7231
Aναμένουμε παράδοση στις 10.06.2024
Ποσότητα:
-
+
€ 2.25
Προσθήκη στη Wishlist
Αναμένουμε να έχουμε αυτό το προϊόν σε απόθεμα:
Mon, 10 Jun 2024


Αλεύρι σίκαλης με καλλιέργειες για διογκωμένη ζύμη

Το προζύμι είναι η φυσική διαδικασία για το διογκώσιμο του ψωμιού. Είναι η αρχική αρχαία και πρωτότυπη μορφή της μάγιας που ανακαλύφθηκε από την εποχή των Αιγυπτίων. Ανακατεύεται με αλεύρι και νερό για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και αφήνεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να ζυμωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιούνται σε αυτό πολλές ενζυμικές και βακτηριακές διεργασίες, με σημαντικότερη τη συμβίωση του βακτηρίου Lactobacillus (Lactobacillus sanfranciscensis) και της μυκητιακής ζύμης (Candida milleri). Το προζύμι μπορεί να παρασκευαστεί από διαφορετικούς τύπους αλευριού - σιτάρι, σίκαλη, ρεβίθια, ακόμη και μήλο. Κατά το χειρισμό του προζυμιού, είναι υποχρεωτικό να αποφεύγεται η χρήση μεταλλικού εξοπλισμού για αποθήκευση, ζύμωμα και ανάδευση.
Η συσκευασία περιέχει αλεύρι σίκαλης εμπλουτισμένο με αποξηραμένα και έτοιμα προς πολλαπλασιασμό ξινά βακτήρια και μαγιά χαρακτηριστική του αυθεντικού προζυμιού.

Οδηγίες χρήσης του BIO προζυμιού από αλεύρι σίκαλης:

Σε ένα κατάλληλο γυάλινο δοχείο (για παράδειγμα ένα βάζο), ανακατέψτε το περιεχόμενο της συσκευασίας με ζεστό νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήστε σε ζεστό μέρος. Την επόμενη μέρα, ταΐστε το προζύμι με λίγο αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως και ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να παρατηρήσετε ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί - φουσκώνει και σχηματίζει φυσαλίδες. Σε αυτό το σημείο, είναι έτοιμο για χρήση.
Η συμβουλή μας: Χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα από προζύμι σίκαλης ολικής αλέσεως για αρωματικό σιτάρι ολικής αλέσεως και ανάμεικτα ψωμιά, καρβέλια και άλλα αρτοσκευάσματα.

Συνταγή για ψωμί σίκαλης:

• Αναμείξτε 550 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως και 200 ​​γραμμάρια αλεύρι σίτου ολικής αλέσεως με 30 γραμμάρια προζύμι, 1 πακέτο ξηρή μαγιά και 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε περίπου 550 ml χλιαρό νερό.

• Ζυμώστε τη ζύμη για τουλάχιστον 10 λεπτά και την αφήστε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο επίπεδο, και ψήστε για περίπου 15 λεπτά στους 250°C και μετά για 65 λεπτά στους 150°C.

• Αφήστε το ψημένο ψωμί να κρυώσει στη σχάρα.

Προσοχή: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξηρό προζύμι χωρίς να το ενεργοποιήσετε προηγουμένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαγιά και στο ψωμί. Το ξηρό προζύμι δεν είναι ενεργό και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:

Ενεργειακή αξία - 1395 kJ / 330 kcal.
Λιπαρά 1,8 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,5 g.
Υδατάνθρακες 52 g.
εκ των οποίων σάκχαρα 2,1 g.
Φυτικές ίνες 14g;
Πρωτεΐνη 11g;
Αλάτι <0,01 g

Συστατικά:

Αλεύρι σίκαλης ολικής αλέσεως* ζυμωμένο με καθαρά στελέχη αποξηραμένης μαγιάς και βακτήρια για πολλαπλασιασμό
* συστατικά βιολογικής γεωργίας

Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:

* Περιέχει γλουτένη

100 g

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

  • Αγορά Η Τιμή μας: € 3.05 € 4.35
    Η κυανή τριγωνέλλα οφείλει το όνομά της στα μπλε άνθη του φυτού. Είναι επίσης γνωστή ως τήλιδα ή μοσχοσίταρο. Χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό με πικρόξινη και πικάντικη γεύση. Η κυανή τριγωνέλλα είναι κατάλληλη για σάλτσες με λαχανικά, σούπες, για αρωματισμό ψωμιού ή για τελείωμα πιάτων με τυρί.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 1.35 € 2.05
    Οι σπόροι κύμινου με τη γήινη και θερμαντική τους γεύση χρησιμοποιούνται σε ποικιλία πιάτων. Η λατινοαμερικάνικη και η αραβική κουζίνα χρησιμοποιούν το κύμινο για να καρυκεύσουν τα πιάτα τους. Προσθέστε σε αρτοσκευάσματα, φαλάφελ, μαγειρευτά. Οι σπόροι κύμινου χρησιμοποιούνται επίσης για τσάι και σε ορισμένα λικέρ.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 1.95
    Το αποξηραμένο δαφνόφυλλο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στη μαγειρική. Το φύλλο δάφνης είναι πλούσιο σε φυτοκτόνα, περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, δεψικές ουσίες. Μεταξύ των ανόργανων ουσιών στη σύνθεσή του ξεχωρίζουν το μαγγάνιο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, το νάτριο και ο ψευδάργυρος.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 8.85
    Το σαφράν θεωρείται το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο (η βανίλια είναι στη δεύτερη θέση). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προετοιμασία του είναι εξαιρετικά χρονοβόρη. Χρησιμοποιούνταν ως μπαχαρικό και φάρμακο στη Μεσόγειο. Από τότε η χρήση και η καλλιέργειά του εξαπλώνεται σιγά σιγά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το σαφράν χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική βιομηχανία. Στην ανατολική ιατρική λαμβάνει μέρος σε περισσότερα από 300 φάρμακα. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην Αγιουρβέδα. Η πιο κοινή εφαρμογή του σαφράν είναι στην κουζίνα διαφόρων μερών του κόσμου.

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat