Το χρένο είναι νόστιμο μπαχαρικό με έντονη γεύση που μοιάζει με με αυτή της μουστάρδας. Η ρίζα συνήθως τρίβεται ή ψιλοκόβεται και αναμειγνύεται με ξύδι, αλάτι ή άλλα αρωματικά για να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για ψάρια και θαλασσινά ή για κρεατικά ορεκτικά. Αποξηραμένη και αλεσμένη σε σκόνη, η ρίζα χρένου χρησιμοποιείται επίσης ως υποκατάστατο της σκόνης Γουασάμπι ή ως ξηρή μαρινάδα για κρέας. Όταν συνδυάζεται με μήλο χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για ψάρια. Στην Ανατολική Ευρώπη είναι δημοφιλές σε συνδυασμό με παντζάρια.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το χρένο σε σκόνη:
Χρησιμοποιήστε το για να καρυκεύσετε φυλλώδη χόρτα και σαλάτες. Μπορείτε να ετοιμάσετε σάλτσα με ξύδι και κρέμα γάλακτος για βραστά αυγά, ψητό μοσχάρι ή κρύο κοτόπουλο. Όταν προστεθεί στο πανάρισμα, δίνει μια έντονη πικάντικη γεύση.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια 1184kJ / 283kcal
Λιπαρά - 1.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.18 g
Υδατάνθρακες - 42.4 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 27.5 g
Φυτικές ίνες - 30 g
Πρωτεΐνες - 10.7 g
Αλάτι - 0.1 g
Συστατικά:
ρίζα χρένου (Armoracia rusticana) σε σκόνη.
Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως.
30 γρ.