Τα φύτρα σίτου έχουν ευχάριστη γεύση ξηρών καρπών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε διάφορα αρτοσκευάσματα ή να καταναλωθούν με φρεσκοστυμμένο χυμό, κεφίρ ή γιαούρτι. Το προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες. Χάρη στην προσεκτική ξήρανση και τη μείωση της περιεκτικότητας σε λιπαρά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, τα φυσικά συστατικά, όπως η βιογενής πολυαμίνη σπερμιδίνη, διατηρούνται στο προϊόν. Vegan προϊόν.
Πώς χρησιμοποιούνται τα βιολογικά φύτρα σίτου σε σκόνη:
Προσθέστε τα σε δημητριακά, σμούθι, σάλτσες και σούπες. Μουλιάστε 2 κ.σ. σε μπολ με γιαούρτι για 5-10 λεπτά. Μπορείτε να γλυκάνετε με μια κουταλιά μέλι. Όταν φτιάχνετε ψωμί, κρέπες, βάφλες ή ομελέτες. Χρησιμοποιήστε τα κατά το ψήσιμο του ψωμιού - προσθέστε στο αλεύρι περίπου 3 κ.σ. σε 1 κιλό αλεύρι. Αν και μπορούν να προστεθούν σε διάφορες συνταγές, τα φύτρα σίτου είναι πιο ωφέλιμα χωρίς να μαγειρευτούν.
Συστατικά:
Μερικώς απολιπασμένα φύτρα σίτου*.
* από βιολογική γεωργία. Περιέχει γλουτένη!
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 1272 kJ/ 304 kcal
Λιπαρά 1,7 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 g
Υδατάνθρακες 35,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0,1 g
Πρωτεΐνες 28,2 g
Αλάτι 0,006 g
200 γρ.