Τα φύλλα ρυζιού χρησιμοποιούνται ευρέως στην ασιατική κουζίνα για την παρασκευή κινεζικών spring rolls ή βιετναμέζικων summer rolls. Από τα λεπτά φύλλα ρυζιού μπορούν να παρασκευαστούν σχετικά γρήγορες και εύκολες συνταγές, με τα spring rolls να είναι τα πιο δημοφιλή. Επιλέξτε γέμιση και σάλτσα, πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς και μείγματα από τηγανητά, φρέσκα ή μαγειρεμένα στον ατμό υλικά. Το «χαρτί» ρυζιού είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλμυρά και γλυκά ρολάκια, πίτες και στρούντελ. Δεν περιέχουν γλουτένη. Από βιολογική παραγωγή.
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε τα φύλλα ρυζιού για 10 δευτερόλεπτα σε χλιαρό νερό ή πασπαλίστε τα ελαφρά με υγρό χέρι. Τοποθετήστε τη γέμιση και τυλίξτε σφιχτά. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας ή καυτερή σάλτσα. Αν θέλετε, μπορείτε να τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Φτιάξτε τα με φρέσκα λαχανικά ή λαχανικά στον ατμό, τόφου, ψάρι ή κρέας.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Ρολάκια με Μανιτάρια
(Για 12 Ρολάκια)
Θα χρειαστούμε:
2 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 λεμόνι
10 γρ. ρόκα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ένα κλωναράκι φρέσκο σκόρδο
1/2 μικρό κεφάλι σέλινο
1/2 μέτρια κεφαλή κουνουπιδιού
250 γραμμάρια μανιτάρια (champignon, σιτάκε κ.ά.)
φύλλα ρυζιού
σάλτσα σόγιας
αλάτι Ιμαλαΐων
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λεμόνι και σάλτσα σόγιας. Τα υγρά φύλλα ρυζιού γεμίζονται με τη γέμιση και τυλίγονται σε ρολάκια. Μπορούν να καταναλωθούν έτσι ή να τηγανιστούν.
Συστατικά:
λευκό ρύζι* 60%, άμυλο ταπιόκας* 39,7%, αλάτι 0,3%.
*συστατικά βιολογικής καλλιέργειας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1430,93kJ / 342kcal
Λιπαρά - 0,2 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0,12 g
Υδατάνθρακες - 83,8 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0,0 g
Πρωτεΐνη - 1,22 g
Αλάτι - 1,45 g
12 τεμάχια