Τα ασιατικά ρολλάκια όπως τα κινέζικα spring rolls ή τα βιετναμέζικα summer rolls είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή τσιμπήματα της ασιατικής κουζίνας. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται «χαρτί» ρυζιού – φύλλα ρυζάλευρου, στα οποία μπορείτε εύκολα να τυλίξετε μια ποικιλία γεμισμάτων και σάλτσων. Συχνότερα χρησιμοποιούνται λαχανικά όπως λάχανο και καρότα, φύτρα, μαύρα μανιτάρια και νουντλς ρυζιού. Η εκδοχή με το καστανό ρύζι προσθέτει καιεπιπλέον ποσότητα φυτικών ινών στην ακαταμάχητη γεύση τους.
• Χωρίς γλουτένη
• Βιολογικό προϊόν
• Βίγκαν
• Ολικής άλεσης
Μέθοδος μαγειρέματος των φύλλων ρυζιού από καστανό ρύζι – Bio:
Ετοιμάστε τη γέμιση και προσθέστε τα μπαχαρικά. Ετοιμάστε ένα βαθύ πιάτο με ζεστό νερό. Μουλιάστε τα φύλλα ρυζιού στο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Βάλτε 2 κ.σ. από τη γέμιση, διπλώστε τις πλευρές και τυλίξτε πολύ σφιχτά. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας ή καυτερή σάλτσα. Μπορείτε να τα τηγανίσετε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα ή να τα ψήσετε στο φούρνο.
Συστατικά:
Καστανό ρύζι * 98%, άμυλο ταπιόκας* 1,7%, αλάτι 0,3%
* συστατικά βιολογικής γεωργίας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 1426.74 kJ / 341 kcal
Λιπαρά 0,2 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,15 g
Υδατάνθρακες 84 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0 g
Πρωτεΐνες 0,72 g
Αλάτι 0,75 g
110 g (12 τεμάχια)