Τα φύλλα ρυζιού χρησιμοποιούνται ευρέως στην ασιατική κουζίνα. Το νόστιμο «χαρτί » ρυζιού χρησιμοποιείται για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας φρέσκα βιετναμέζικα ανοιξιάτικα ή καλοκαιρινά ρολάκια. Για την παρασκευή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες γεμίσεις και σάλτσες. Κατάλληλα για χορτοφάγους και ακραιφνής χορτοφάγους. Αυτά τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες συνταγές χωρίς γλουτένη – για παράδειγμα για τυρόπιτες.
Τρόπος παρασκευής των φύλλων ρυζιού - Bio:
Ετοιμάστε ένα βαθύ πιάτο με ζεστό νερό. Μουλιάστε τα φύλλα ρυζιού για 15-20 δευτερόλεπτα στο νερό, αφαιρέστε τα προσεκτικά και αν υπάρχει περίσσεια νερού απομακρύνετε την. Τοποθετήστε σε μια επίπεδη επιφάνεια 1 (ή 2 φύλλα αν θέλετε πιο χοντρό ρολό). Τοποθετήστε τη γέμιση στην κάτω άκρη του φύλλου, διπλώστε τις πλευρές και τυλίξτε το πολύ σφιχτά, όπως φαίνεται στην εικόνα. Σερβίρετε τα φρέσκα ή τηγανίστε τα ελαφρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, συνδυάστε τα με σάλτσα για βούτηγμα.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια – 1538kJ / 362kcal
Λιπαρά 1.0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0.2 g
Υδατάνθρακες 81 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0.2 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Πρωτεΐνες 6.9 g
Αλάτι 0.1 g
Συστατικά:
λευκό ρύζι* (98%), άμυλο ταπιόκας*, αλάτι. *συστατικά βιολογικής γεωργίας.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών και σησαμιού.
200 γρ. (22 τεμάχια)