Το αποξηραμένο φύλλο δάφνης είναι ένα μπαχαρικό με έντονο άρωμα και ελαφρώς πικρή γεύση. Τα φύλλα δάφνης πρέπει να τρίβονται μεταξύ τους πριν μπουν σε κάποιο φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η γεύση του μπαχαρικού. Εμπλουτίζουν και αρωματίζουν πολλά εδέσματα, σάλτσες, ντρέσινγκ, φαγητά με κρέας και λάχανο. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρασκευή μαρινάδων, κονσερβών και τουρσιών. Προσθέστε τα στο τέλος του μαγειρέματος για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα.
Το φύλλο δάφνης είναι πλούσιο σε φυτοκτόνα, περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, δεψικές ουσίες, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μεταξύ των ανόργανων ουσιών στη σύνθεσή του ξεχωρίζουν το μαγγάνιο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, το νάτριο και ο ψευδάργυρος.
Πώς χρησιμοποιούνται τα φύλλα δάφνης:
Χρησιμοποιήστε σε βραστά και σούπες με πιο πικάντικη γεύση. Συνδυάζονται καλύτερα με σκόρδο, κρεμμύδι, ξύδι, άρκευθο, μπαχάρι, κρασί, ρίζες για σούπες.
Περιεχόμενο:
Αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο.
9 g