Φυσικά φουντούκια, από βιολογική γεωργία - χωριό Riben, Βουλγαρία.
Το φουντούκι είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη και την Αμερική λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας, της γεύσης και της θεραπείας των καρπών. Προετοιμάζουν ένα μεγάλο αριθμό δαπανηρών ειδικοτήτων που έχουν ένα συγκεκριμένο, λεπτό άρωμα και γεύση από φουντούκια.
Η υψηλή περιεκτικότητα των ελαιολάδων στους πυρήνες τους ανταγωνίζεται εκείνες των ελιών. Για κάποιες ποικιλίες φτάνει το 80% και από αυτή την άποψη είναι ανώτερο από μια σειρά από ελαιούχα φυτά - σουσάμι, φιστίκι, ελιά και πολλά άλλα.
Οι πρωτεϊνικές ουσίες αποτελούν σημαντικό συστατικό στα φουντούκια. Το πρωτεϊνικό μόριο έχει βρεθεί ότι περιέχει εννέα βασικά αμινοξέα, από τα οποία η αργινίνη, η λυσίνη και η λευκίνη είναι τα μεγαλύτερα. Η αλβουμίνη που περιέχεται στα φουντούκια παρέχει μια γρήγορη ανάκτηση της δύναμης του σώματος και οι υδατάνθρακες βελτιώνουν την ισορροπία της θερμοκρασίας.
Διατροφικές τιμές ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 628 kcal
Λίπος - 60,75 g,
εκ των οποίων κορεσμένο - 4,46 g
Υδατάνθρακες - 16,7 g,
από τα οποία σάκχαρα - 4,34 g
Πρωτεΐνη - 14,95 g
Αλάτι - 0 mg
Προέλευση:
Βουλγαρία
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr