Η φλούδα του μοσχοκάρυδου έχει γλυκιά και πικάντικη γεύση και είναι με πιο έντονο και εκλεπτυσμένο άρωμα από το γνωστό μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα για ψάρια, λευκό κρέας, πατάτες, ρύζι και γλυκά. Συνδυάζεται εξαιρετικά με μπαχάρι, κύμινο, τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, κράνμπερι, ζάχαρη και βανίλια.
Πώς χρησιμοποιείται η βιολογική φλούδα μοσχοκάρυδου:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα αλεσμένη ή να την κόψετε σε λωρίδες, οι οποίες αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα. Η γλυκιά νότα της φλούδας είναι κατάλληλη για προσθήκη σε πουρέ πατάτας, σούπες, σάλτσες και χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως Στόλεν και μελομακάρονα. Μπορεί να προστεθεί σε παντς, ζεστή σοκολάτα και καφέ, όπου το μοσχοκάρυδο δίνει μια εξωτική θερμαντική νότα.
Συστατικά:
Φλούδα μοσχοκάρυδου (Myristica fragans), από βιολογική παραγωγή. Φυλάσσεται σε ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
20 γρ.