Λευκό Dobrudja φασόλι, προέλευση: Βουλγαρία
Τον τελευταίο καιρό, τα φασόλια ήταν ένα από τα "ανακαλυφθέντα" τρόφιμα ειδικά για εκείνους που νηστεύουν, αποφεύγοντας τη γλουτένη ή απλά θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ κατάλληλο για έγκυες γυναίκες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και σελήνιο. Η αίσθηση του κορεσμού και της πληρότητας στο στομάχι που αφήνει οφείλεται στον συνδυασμό πρωτεϊνών, ινών και υψηλής περιεκτικότητας σε νερό.
Είναι ελάχιστα γνωστό το γεγονός ότι η προ-εμβάπτιση όχι μόνο μειώνει το χρόνο μαγειρέματος και δίνει ομαλή υφή στους κόκκους, αλλά επίσης μειώνει κατά 5 έως 10% τα σάκχαρα που προκαλούν οίδημα και δυσάρεστες πεπτικές αισθήσεις που είναι γνωστές για τα φασόλια. Μια άλλη προληπτική μέθοδος είναι η προσθήκη ενός αλκαλικού παράγοντα (σόδα) στο νερό διαβροχής, καθώς και ένα είδος μπαχαρικών - γλυκάνισο, κόλιανδρο, κύμινο - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr