«Μασάλα» στα Χίντι σημαίνει μείγμα μπαχαρικών. Το υψηλής ποιότητας μαύρο τσάι μας έχει συνδυαστεί με ένα εξαιρετικά αρωματικό μείγμα μπαχαρικών. Χωρίς πρόσθετα αρώματα - μόνο φύλλα μαύρου τσαγιού Assam και κομματάκια μπαχαρικών.
Το τσάι Μασάλα είναι γνωστό από την Ινδία, όπου παρασκευάζεται παντού, και ονομάζεται επίσης τσάι των Ιμαλαΐων. Παραδοσιακά, στο παρασκευασμένο μείγμα προστίθεται γάλα από γιακ, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με βουβαλίσιο γάλα ή ρόφημα ξηρών καρπών. Οι ιδιότητες των βοτάνων ενισχύονται στο γάλα. Μόνο το φυτικό έγχυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση. Το έγχυμα αυτό είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός μαύρου τσαγιού και μπαχαρικών masala. Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση και τη διατήρηση της υγείας και του πνεύματος. Σήμερα, το τσάι μασάλα πίνεται σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρασκευής του, καθώς και διαφορετικά συστατικά.
Τρόπος παρασκευής:
Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει βότανα, μαύρο τσάι, ζάχαρη και γάλα. Βράζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με 250 ml νερό για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε 250 ml γάλα και ζάχαρη κατά βούληση, αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το έτοιμο ρόφημα θα πρέπει να έχει ευχάριστο χρώμα χωρίς να είναι πολύ ανοιχτόχρωμο. Σουρώνουμε και σερβίρουμε!
Συστατικά:
Μαύρο τσάι Ασάμ (Assam), κάρδαμο, κανέλα, γλυκάνισο, μαύρο πιπέρι, φλούδα πορτοκαλιού, κόλιανδρο, πιπερόριζα, γαρύφαλλο, μάραθο
60 g